Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Over mij

De kracht van het ambacht


Koperbewerking is een echt ambacht. Een vakmanschap dat al sinds de prehistorie generaties wordt doorgegeven. Door diverse metalen als koper, aluminium, zink, brons of messing te bewerken, ontstaan unieke kunst- en gebruiksvoorwerpen die de tand des tijds doorstaan. Voorbeelden zijn kroonluchters, lantaarns, ontluchters en afvoeren van rookgassen, maar ook siervoorwerpen zoals pinakels, doopvonten of kandelaren.

Ik heb mezelf bekwaamd in ambachtelijke metaalbewerkingstechnieken, zoals forceren, polijsten, solderen en lassen. Gedurende de jaren heb ik daarmee een eigen herkenbare stijl ontwikkeld.

Als koperslager laat ik mijn handen het werk doen. Met persoonlijke aandacht voor de klant, materialen en vormen, kan ik elk product op maat leveren. Van een origineel exemplaar tot nauwkeurig seriewerk; van nostalgisch tot modern. Altijd hedendaags ambachtelijk met oog voor elk detail.

Vier generaties in Metaal


De geschiedenis van Koperslagerij Wissink gaat meer dan twee eeuwen terug. In het hart van de Nederlandse gietijzerindustrie, bouwde mijn overgrootvader Toon Wissink in de jaren 80 van de 19e eeuw zijn eerste smederij op de Kroezenhoek in Silvolde.

Opa Wijnand, die als smid ook werkzaam was bij de DRU, nam de zaak over en verplaatste de smederij naar de Heurne; een buurtschap van Dinxperlo. Toen mijn vader Wim enige jaren later was opgeleid als gereedschapsmaker kwam hij bij Liebrand in Terborg terecht. Daar leerde hij van de heer Van Doesburg de kunst van het metaal forceren. In 1973 zette hij de kopertraditie van mijn overgrootvader en opa voort in Breedenbroek.

Gegrepen door de ambachtskunsten van mijn vader, leerde ook ik het geheim van de smid. Met mijn koperslagerij in Silvolde keer ik als vierde generatie terug naar de basis; de sporen van ijzererts diepgeworteld in mijn achtertuin.

Hedendaags ambachtelijk


Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: de liefde voor metaal werd me met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan beleefde ik veel plezier aan metaalbewerking en was ik altijd in de werkplaats van mijn vader te vinden. Daar leerde ik spelenderwijs metalen met eigen hand te bewerken. De stap om zelf ook koperslager te worden, was klein.

Sinds de oprichting van mijn eigen koperslagerij in 2006, werk ik met ambachtelijke metaalbewerkingstechnieken, waarmee ik een eigen unieke stijl heb ontwikkeld. Ik koester veel respect voor traditie en historie, maar heb tegelijkertijd een voorliefde voor innovatie. Als koperslager verbind ik het liefst gereedschappen en ambachten uit het verleden met hedendaagse technieken en actueel design. Altijd afgestemd op de wensen van mijn klanten en de maatstaven van deze tijd

Ik ben geboren en getogen in de Oude IJsselstreek; dé bakermat van de Nederlandse ijzerindustrie. De sporen van het oerijzer zijn nog altijd aanwezig. In mijn geschiedenis, mijn DNA, mijn werkplaats. De keuze voor Silvolde is dan ook niet toevallig.

Ik houd van de nuchtere ‘aanpakkersmentaliteit’ van de Achterhoek. Ook geloof ik in grensoverschrijdende samenwerking: door krachten te bundelen met opdrachtgevers, designers, architecten en overheden, ontstaan de mooiste ideeën.